2011-05-24

السجق الأسكندراني المشطشط


مكونات الطبق
=======


Photobucket

سجق بلدى مسلوق ومقطع - فلفل ألوان - طماطم مقطعة - بصلة مفرومة وثوم مفروم

ممكن تضيفي قرون فلفل أخضر شطة

أول حاجة تدبلي البصل والتوم مع زيت درة أوزيتون

Photobucket


ثم نضع الفلفل بأنواعه ونقلبه خمس دقائق

Photobucket

ثم نضع الطماطم ونخليها تتسبك شويه
ا
Photobucket

وآخر حاجة السجق ونخليه يتسبك مع الخلطة حوالي ربع ساعة ولاتنسي الملح والفلفل الأسود

Photobucket

وفي النهاية نغرف في طبق ونزينه بالبقدونس وده شكله وطعمه ولا أروع

Photobucket


وبألف هنا وشفا


ليست هناك تعليقات: