2010-06-14

كعك العيد الناعم

اليوم أنا باقدم لكم كعك العيد على طريقتي

طريقة مضمونة وناجحة باذن الله
نبدأ بسم الله

المكونات



كيلو دقيق - 2 كوب سمن بلدي بدرجة حرارة التلاجة

ملعقة كبيرة ريحة كعك - 2 ملعقة كبيرة سمسم- 2 ملعقة كبيرة

بيكنج بودر - ملعقة صغيرة خميرة فورية- ذرة ملح- نصف كوب حليب

نضرب السمن جيدا الى أن يبيض لونة ثم نضع الحليب



نضع المواد الجافة على الدقيق



ثم نضع الخليط على السمن والحليب ونعجنهم جيدا



تترك العجينة لتاني يوم لترتاح واذا مستعجلة خليها 3 ساعات

على الأقل

ثم نشكلها وكل واحدة وطريقتها بالقوالب أو المنقاش

أنا استعملت المنقاش



عملت نص العجينة كعك ناعم والنص التاني زودت نص كوب لبن حليب وعملتها عجينة طرية لحشوها بالعجوة


هنا استعملت القالب وحطيت العجوة



وقفلتها



وقلبت القالب وبقى بالشكل ده




توضع في فرن حار 220 درجة الى يستوي ويحمر الوجه نوعا ما

هنا الكعك بعد ماخرج من الفرن



وبعد مايبرد تماما رشيت عليه سكر بوردة



وده النوع الثاني بالعجوة ناشف شوية عن الكعك  لأني زودت   شوية حليب



ايه رأيكم ان شاء الله يكون عجبكم

وكل عام وانتم بخير

انتظروني في عمل الغريبة والبيتيفور والبسكوت

والى اللقاء

‏هناك تعليقان (2):

غير معرف يقول...

ماشاء الله رووووووعه تسلم ايديكـ ..

koky يقول...

أشكرك ياقمر

بارك الله فيكي

شرفتيني بالزيارة