2011-05-24

بط بالبرتقال ( طعمه رائع جدا)


نشوف الطريقة
نغسل البطة جيدا وتنقع في الماء والملح والخل والدقيق نصف ساعة
نكون حضرنا مكونات الحشو وخلطة الفرشة اللي هانحطها في الصينية
هانحضر كوب عصير ونخليه على جنب ونعمل خليط الحشو 
نقطع بصلة حلقات أو جوليان وكمان واحدة طماطم نقطعها وقشر البرتقالة
بتاع العصير ونخلطهم مع بعض ونتبلهم بالملح والفلفل واللاورو و ممكن
فلفل أخضر ونحشي بيهم البطة 
بالبرتقال مشاركتي الرابعة مسابقة مهرجان
نجيب صينية و نحط فيها بصل شرائح وبطاطس وطماطم وجزر ونتبلهم
بالملح والفلفل
نضع البطة في الصينية ونتركها ممكن ساعة وقبل ماندخلها
الفرن نضيف عليها كوب عصير برتقال
بالبرتقال مشاركتي الرابعة مسابقة مهرجان
بعد ماتستوي ناخد ناتج العصير اللي في الصينية ونحطه على
النار وندوب ملعقة نشا في نص كوب عصير برتقال ونضيفه
هايطلع صوص جميل من طعم البط وكونات الخلطة
هانحط شوية في سرفيس
بالبرتقال مشاركتي الرابعة مسابقة مهرجان
وبعدين نحط البطة عليه في السرفيس ونضع باقي الصوص 
على البطة
بالبرتقال مشاركتي الرابعة مسابقة مهرجان
وبجد طعمها أكثر من رائع 
انشاء الله تكون عجبتكم
والى اللقاء في طبق آخر

ليست هناك تعليقات: