2011-07-03

كفتة بالبطاطس والحمص


أولا عمل الكفتة
========

لحمة مفرومة + ! بصلة مقطعة صغير+ بقدونس مفروم + 2 فص ثوم مفروم+ بهارات وملح وفلفل

يخلط الجميع ويتبل ثم تكور


Photobucket

تحمر البطاطس أو تشوى بالفرن وممكن نستعمل بطاطس صغيرة في حجم الكفتة

Photobucket

نحمر الكفتة ونضعها على البطاطس

Photobucket

في الزيت الناتج من تحمير الكفتة نضع بصلة كبيرة

مقطعة حلقات ونحركها الى أن تذبل وممكن نضع

قرن فلفل أخضر حسب الرغبة

Photobucket

ثم نضع طماطم مقطعة

ولما تتسبك شوية نضع الحمص المنقوع مسبقا ومسلوق نص سلق

Photobucket

ثم نضع الخليط على الكفتة والبطاطس

Photobucket

ثم نضعها في الفرن يادوب ربع ساعة وحتى يحمر الوجه لأن كل الخليط مستوي

Photobucket

تقدم مع الأرز ويزين الطبق

Photobucket

وبالهنا والشفا











ليست هناك تعليقات: