طبعا كلنا بحب الفول المدمس وخاصة لو عملناه بأيدينا
في البيت فهو أفضل بكثير من المعلب من حيث الطعم وعدم
احتوائه على مواد حافظة
وبوجد أنواع كثيرة من الفول
الفول بالطحينة - الفول بالبسطرمة- الفول بالبيض-
الفول بالزيت الحار - الفول بالزبدة أو السمن البلدي
الفول المبخر وأنواع كثيرة وكلهم أجمل من بعض
وطبعا ولا ننسى الفول الأسكندراني
وان شاء الله سوف أتناول جميع طرق
عمل الفول على مراحل .
مبدئيا تعالو نتعرف على كيفية تدميس الفول في البيت
المقادير
=====
فول منقوع في الماء لمدة 12 ساعة
! طماطم مبشورة - 2 ملعقة عدس - 2 ملعقة أرز -ليمونة مشقوقة على 4
احنا اعتدنا نستخدم الدماسة دي في صنع الفول وكان بياخد حوالي 8 ساعات على نار هاديه وكل نصف ساعة نزود له الماء
ومع التطور استخدمت الحلة البريستو العادية بتاعة اللحمة
كنت أخلط جميع المكونات وأقفل الحلة وكانت تاخد حوالي3
ساعات على البوتاجاز
وآخر حاجة بقى استخدمت الحلة البريستو الكهربائية
وهي تأخذ أقل وقت ساعة الا ربع ويكون الفول جاهز
وهذا شكلها
نضع خليط الفول والعدس والأرز والطمام والليمونة والماءويكون
كافيا يغطي الفول ويزيد بكتير نضعهم على النارحتى يغلي
ثم نضع الحلة داخل الحلة البريستو ونقفلها
ونظبطها على ساعة الا ربع ويكون الفول جاهز
نشيل الليمونة خلاص مش عاوزينها
وفائدة وضع الليمون يمنع الفول انه يسود
وفائدة العدس والطماطم يخلي لون الفول أحمر
وفائدة الأرز يخلي قوام ماء الفول سميك شوية
وأكيد طبعا الأغلبية عارفين الطريقة دي واذا
أي أخت بتستعمل طريقة غير كده تقول
خبرتها كي نستفيد جميعا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق