السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
مربى البرتقال من أطعم أنواع المربات وأنا باحب أعمل المربى بنفسي في كل موسم فاكهة
لأن المربى الجاهزة بتكون حلوة زيادة عن اللزوم
وأنا باحب سكرها خفيف
نشوف بقى طريقتي في عملها
نحتاج الى كيلو برتقال + كيلو سكر + 2 ونصف كوب ماء + عصير ليمونة+ ملح ليمون ان وجد
نضع البرتقال مع الماء على النار ويترك نصف ساعة
ثم نغير المية كذا مرة لمدة يوم
نقطع البرتقال شرائح رفيعة بالسكينة أو بالقطاعة
نضع كيلو سكر مع 2 ونصف كوب ماء وعصير ليمونة
كأننا بنعمل شربات كنافة
ثم نضيف حلقات البرتقال
وتترك حتى يتغير لون البرتقال للأغمق وممكن تاخد ساعة
ممكن تختبري درجة النضج بأن تضعي ملعقة مربى في طبق اذا فرشت معاكي يبقى لسة لم تنضج أما اذا مابقيت كما هي وكونت قشرة على الوجه يبقى المربى تمام التمام
وفي النهاية تكون بالشكل ده ممكن تهرسىها اذا مش عاوزاهاحلقات
ايه رأيكم سهلة مش كده وكفاية انها من عمايل ايديكي
ملحوظة
=====
ممكن تضيفي نص ملعقة ملح ليمون في الآخر خالص
بعد ماتشيليها من على النار
والى اللقاء في طبق آخر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق