2011-03-15

lمربى البرتقال


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 


مربى البرتقال من أطعم أنواع المربات وأنا باحب أعمل المربى بنفسي في كل موسم فاكهة 

لأن المربى الجاهزة بتكون حلوة زيادة عن اللزوم

وأنا باحب سكرها خفيف

نشوف بقى طريقتي في عملها

نحتاج الى كيلو برتقال + كيلو سكر + 2 ونصف كوب ماء + عصير ليمونة+ ملح ليمون ان وجد

مربى البرتقال(مشاركتي الخامسة مهرجان الحمضيات)

نضع البرتقال مع الماء على النار ويترك نصف ساعة

مربى البرتقال(مشاركتي الخامسة مهرجان الحمضيات)

ثم نغير المية كذا مرة لمدة يوم


نقطع البرتقال شرائح رفيعة بالسكينة أو بالقطاعة
مربى البرتقال(مشاركتي الخامسة مهرجان الحمضيات)

نضع كيلو سكر مع 2 ونصف كوب ماء وعصير ليمونة

كأننا بنعمل شربات كنافة

مربى البرتقال(مشاركتي الخامسة مهرجان الحمضيات) 

ثم نضيف حلقات البرتقال 

مربى البرتقال(مشاركتي الخامسة مهرجان الحمضيات)

وتترك حتى يتغير لون البرتقال للأغمق وممكن تاخد ساعة

مربى البرتقال(مشاركتي الخامسة مهرجان الحمضيات)

ممكن تختبري درجة النضج بأن تضعي ملعقة مربى في طبق اذا فرشت معاكي يبقى لسة لم تنضج أما اذا مابقيت كما هي وكونت قشرة على الوجه يبقى المربى تمام التمام

وفي النهاية تكون بالشكل ده ممكن تهرسىها اذا مش عاوزاهاحلقات


مربى البرتقال(مشاركتي الخامسة مهرجان الحمضيات)

ايه رأيكم سهلة مش كده وكفاية انها من عمايل ايديكي

ملحوظة
=====

ممكن تضيفي نص ملعقة ملح ليمون في الآخر خالص

بعد ماتشيليها من على النار

والى اللقاء في طبق آخر

ليست هناك تعليقات: