من منا لايحب الفلافل أكيد كلنا بنحبها لطعمها الرائع
المتميز ورائحتها الجميلة.
أنا شخصيا باحبها جدا وأحب أعملها في البيت
لأنها مضمونة ونظيفة
مش زي بتاعة المطاعم الزيت بيبقى لونه أسود
ودي أخطر حاجة
أما صناعة البيت تاكلى وانتي مغمضة
وعلى فكرة طريقتها سهلة جدا نشوف كده
======
نجيب نص كيلو فول مدشوش ونضفه ونجيب
كمان كوب حمص وننضفة وننقع الأتنين في ماء ليلة لتكون طرية عند الفرم وتتفرم بسهولة
هنا الفول والحمص بعد النقع نيجي بقى
للخلطة عبارة عن 2 بصلة - نص راس توم
بقدونس وشبت وكذبرة ونعناع أخضر وممكن
نعناع جاف- التوابل( ملح - كمون - كذبرة ناشفة
بهارات )
يخلطوا مع بعض
ونفرمها في الفودبرسسور أو الكبة أو مفرمة اللحم العادية
حسب المتوفر لديك المهم نوصل للنتيجةوهي الفرم
وممكن نضيف شوية مية أثناء الفرم ليسهل فرمها
وآدي النتيجة في النهاية
كده جهزنا عجينة الفلافل وطبعا مش هانعملها
كلها فاحنا هاناخد طلبنا ونشيل الباقي في
أكياس أو كيس واحد حسب الكمية اللي هاتعمليها
ونقفل الكيس ونشيلها في الفريزر.
ناخد الكمية اللي أخدناها وندوقها نشوفها محتاجة
ملح أو توابل اذا تمام نضيف نصف ملعقة صغيرة
كربونات صودا أو بيكنج بودر ونقلبها كويس
===========
ونتبدي نشتغل
أنا عملت منها عدة أصناف هانشوف حاجة حاجة
أولا هانعملها محشية باليصل والشطة
هانحمر بصلة ونضيف عليها معجون الشطة اللي هي هريسة الشطة وأنا باعملها في البيت
آدي العجينة والبصل والبسطرمة والسمسم
هاناخد شوية من العجينة ونعملها أي شكل ونحط فيها البصل
ونغطيها بعجينة تانية ونساويها
ونقليها في زيت غزير
شايفين ولا اتفتفتت ولا اتفتحت يعني العجينة
تمام التمام
الطريقة التانية فلافل بالبسطرمة
نأخض شوية عجينة على ايدينا ونضع البسطرمة
ثم نضع عجينة أخرى ونساويها ثم نقليها
شكل آخر
عملت كمان قرص فلافل بالبيض
هنا المجموعة كلها
وكمان قرص الفلافل بالبيض
ودي الفلافل العادية
كانوا شوية فلافل روعة
ان شاء الله تكون عجبتكم
والى اللقاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق