النهاردة هاقدم لكم طريقة عمل الشريك
طعمه رائع جدا ناخده على الفطار مع
كوب شاي بلبن ان شاء الله يعجبكم
تعالوا نشوف الطريقة
المقادير
=====
كيلو دقيق = كوب حليب = 6 بيض = كوب سمن
أو سمن وزيت درة = فانيليا = بشر برتقال =
كوب سكر = خميرة فورية مع ربع كوب لبن دافىء
وملعقة سكر ( لاحظوا شكل الخميرة مرتفعة ازاي)
نضرب البيض مع السكر في الخلاط ونضيف الفانيليا
ثم نضيف الحليب ثم السمن ثم نضع الخليط في طبق العجن ونضيف بشر البرتقال ثم الدقيق شوية شوية أنا زودت على كيلو الدقيق حوالي كوب كمان لميت بيه العجينة ولازم تكون طرية
ولاتنزعجي اذا لقتيها بتلزق في ايديك
بس لاتزودي الدقيق يادوب المقدار
نتركها حتى تختمر وهاتاخد وقت معاكي
فوق الساعة ونص وهنا شكلها بعد الأختمار
نبدأ في التشكيل وكل واحدة وطريقتها ومزاجها
عملت شكل تاني زي البريوش
أخدت العجينة وفردتها وحطيت فواكه
مسكرة وممكن تحطي زبيب
لفيتها رول
وحطيتها في قالب الكيك
ودي أشكال تانية
نسيبهم يختمروا تاني وتكوني مشغلة
الفرن من الأول
ملحوظة هامة جدا جدا
=============
نظبط الفرن على 180 درجة ونضع
الرف أعلى مستوى ولا نشغل الشواية
تحت فقط ليه بقى لأنه بيتأثر بالحرارة
بسرعة وممكن يتحرق ولابد من مراقبته
كل شوية واذا لقيتيه استوى من تحت
وفوق لسة تنزلي الصواني تحت خالص
وتكوني طفيتي الفرن من تحت أوعي تنسيها
وتشغلي الشواية علشان يحمر الوجه
لكن أنا لم أشغل الشواية استوى فوق
وتحت من غير الشواية النار السفلية فقط وبالنسبة للشريك العجن والتشكيل
في ناحية والأهتمام والتركيزفي الخبز ناحية تانية خالص
وبعد الأختمار نضع الصواني كما ذكرت سابقا
وآدي الشريك طلع في منتهى الجمال
وخفيف وهش زي الكيكة والله
وده البريوش كأنه كيكة
وآدي التشكيلة كلها بكيلو دقيق فقط
ايه رأيكم ان شاء الله يكون عجبكم
وفي انتظار آرائكم الجميلة
دمتم في رعاية الله وحفظه
هناك تعليق واحد:
شكله لذيذ همممممم
إرسال تعليق