2011-07-23

جهزى مطبخك النهاردة وارتاحي بكرة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

أيام قلائل ويهل علينا شهر رمضان شهر الخير والبركة 

نبارك لكم في شهر رمضان الكريم وكل عام وانتم بالف خير انشاءالله

اللهم اجعله ياالله شهر خير وبركات ورحمة وتفريج للكروبات وللهموم وقضاء للحوائج واستجابة للدعوات

دي بعض تجهيزات لشهر رمضان الكريم  حتى لانشغل وقتنا كله في المطبخ وأيام الشهر الفضيل غاليه وثمينة لازم نستغلها في الصلاة وقراءة القرآن والعبادة 

.وكل عام وانت بخير وجعلكم الله من صوامين وقوامين رمضان ومن عتائقه من النار

قبل كل شيء ننضف المطبخ عموما والتلاجة خصوصا لأننا هانحفظ فيها حاجات كتير  

وهنا افكارى  لتجهيزمطبخي في رمضان 

================

تجهيز المكسرات ( فرمها وووضعها في علبة لتكون جاهزة للحشو مثل القطايف والكنافة وأي حلويات)

تحضير التوم ( تقشيره وفرمه ووضعة في علبة ويحفظ في الفريزر)

حفظ الخبز المحمص ( تحميص الخبزوطحنه ليكون جاهزا لعمل البفتيك والبانية وأشياء أخرى )

حفظ الخضروات بعد غسلها وحفظها في علب مثل البقدونس والشبت والنعناع 

ممكن تجهيز مقادير القشطه الكذابة وحفظها في اكياس ووضعها بالفريزر

لسهوله تقطيع قمر الدين يدهن المقص بالزيت ويقطع بسهوله

ممكن سلق الحمص وحفظه في اكياس في الفريزر

يمكن تجهيز الدقوس وحفظه بالفريزر

توفيرا للوقت يمكنك تحمير كميه من الشعريه وحفظهابالفريزر واستعمالها للشوربه والأرز 

وكذلك لسان العصفور

من الأفكار المفيده حشو الكنافه وحفظها بالفريزر

في رمضان نحتاج للمرق كثيرا يمكننا حفظها في الفريزر

ممكن عمل كميه من الكفته ونرصها طبقات بينهم بلاستيك وحفظها في الفريزر

وكذلك الكبه بنفس الطريقه

يمكننا حشو القطايف حلو او حادق ولصق ليبل عليها بنوع الحشوه وحفظها بالفريزر

حشو كميه من ورق العنب وحفظها في علب في الفريزر

في شهر رمضان الكريم يكثر استهلاكنا للحلويات يمكن عمل كميه كبيره من القطر او الشيره او الشربات وحفظها في برطمانات في اي مكان بالمطبخ

يمكن تجهيز العصائر الطبيعيه بدلا من العصائر الجاهزه لاحتواءها علي المواد الحافظه والسكر

يمكننا تجهيز صواني الجلاش او الأصابع وحفظها في الفريزر

تدبيل البصل ( فرم كمية من البصل وتدبيلها على النار بوضع شوية زيت ثم تحفظ في الفريزر)

تحضير عصير الطماطم ووضعه في أكياس وحفظه في الفريزر

تدميس الفول وحفظه بالفريزر

صنع الزبادي  في المنزل

 تجهيز البهارات والتوابل

دريسنج للسلطه ( نحضر برطمان ثم نضع زيت زيون وخل وتوم مهروس وأي أعشاب وملح وفلفل وكمون وليمون) ونرج البرطمان جيدا عند الاستعمال هايكون عندنا تتبيله للسلطة جاهزة نضععها قبل التقديم مباشرة

عصر الليمون نعصر كمية من الليمون ووضعها في قوالب التلج وحفظها بالفريزر

عمل قائمه طعام اسبوعية علشان تعرفي محتاجة ايه طول الأسبوع وتحضريه ويكون جاهز في المطبخ

فرم التوم ووضع زيت عليه وحفظه بالتلاجة أو الفريزر

 أنا بدأت فعلا وجهزت بعض حاجات يالا يابنات اللي عندها تجهيزات تانية تقولها 

كل عام وانتم بخير جميعا

ليست هناك تعليقات: