2010-05-06

كفتة الأرز بالصلصة

النهاردة هاقدم لكم طريقةعمل كفته طعمها جميل وهي الكفتة المصرية بالأرز

ان شاء الله تعجبكم

أولا المقادير



كيلو لحمة مفرومة = كوب أرز مطحون = بقدونس وكذبرة خضراء = بصلة كبيرة = نصف راس توم

ملح وفلفل أسود وبهارات لحمة

الطريقة

يفرم الجميع مع بعض في الكبة حتى تنعم جيدا وتصبح هكذا

تشكل كور صغيرة أو أصابع


ثم تحمر



دلوقت نعمل الصلصة
مقادير الصلصة

2بصلة = 4 طماطم = ملعقة معجون طماطم = 3 فصوص توم

الطريقة

=====

يحمر البصل والتوم في ملعقتين زيت أو في الزيت الناتج

من تحمير الكفته
 
 
ثم نضيف عصير الطماطم وتترك لتتسبك ثم معجون الطماطم



نضيف2 كوب ماء وتترك لتغلي شوية ونضع 2 حبة فلفل أخضر حار

ليعطيها طعم الفلفل الجميل
 
 

ثم نضع الكفتة ونتركها تتشرب الصلصة



تقدم مع الأرز الأبيض


ليست هناك تعليقات: